Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533562 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 417
Előző Következő
Joghúrtos póréhagyma-krémleves 2024-02-09 18:11:45
JOGHURTOS PÓRÉHAGYMA-KRÉMLEVELES HOZZÁVALÓK 2 szál póréhagyma 1 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 5 dkg vaj 2 ek. olívaolaj 7 dl zöldségleves 1 kk. kakukkfű 1 ek. citromlé 2 db nagyobb burgonya 2 dl natúr görög joghurt Só, fehér bors...
Sárgarépa krémleves 2020-10-15 08:31:42
Hozzávalók 4 személyre: 4 db sárgarépa 1 db főzőtejszín 1 db leveskocka 1 db zellergumó 1 db krumpli 1 db vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olaj 2 szál petrezselyem 2 szál metélőhagyma só bors gyömbér Elkészítés: A sárgarépát, a zellert és a krumplit pucold meg, mosd meg és vágd kisebb darabokra. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszte...
Hideg szilvakrémleves habgaluskával 2019-11-06 13:24:29
Hozzávalók 4 személyre: 1 biocitrom 600 g érett, magvaváló szilva 150 g kristálycukor 1 dl félédes fehérbor kisujjnyi fahéj 4 szegfűszeg 1 tasak vaníliás pudingpor 2 dl tejföl 2 dl tejszín 1 ek. pirított mandulaforgács néhány mentalevél vagy -bóbita 1.. A citromot megmossuk, 2 kisujjnyi sárga héjat vékonyan levágunk róla, levét kinyomjuk és átszűrjük. 4 nagyobb szem...
Rumos szilvakrémleves 2019-08-13 09:12:02
Hozzávalók: 1 kg szilva 1 citrom 4 dl joghurt 2 ek rumaroma 8 db szegfűszeg barna cukor ízlés szerint 2 kk őrölt fahéj 1 ek liszt Elkészítés: A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromot is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle...
Fokhagymakrémleves kenyérkockával 2018-09-20 01:04:34
Fokhagymakrémleves kenyérkockával Hozzávalók 1 fej hagyma 2 ek olaj 10 gerezd fokhagyma 1 l zöldség- vagy húslevesalaplé 2,5 dl hab tejszín só bors pirított kenyérkocka petrezselyem (a díszítéshez) Elkészítés A meghámozott hagymát apróra kockázzuk és a fazékban felhevített olajon megdinszteljük. Közben a fokhagym...
Meggy-krémleves. 2018-09-11 21:20:35
Nyáron a friss gyümölcsökből sokszor készítek krémlevest, majd jól lehűtve tálalom a forró kánikulában. Hozzávalók: 50 dkg meggy 8 dl víz cukor (v. édesítőszer) 4-5 db szegfűszeg 2 cm-es fahéj 1/2 citrom leve és héja 5-6 levél citromfű 2 cs vaníliás cukor csipet só 1/2 cs vaníliás pudingpor 2 dl tejszín mandulaforgács A kimagozott meggyet tegyük egy ed...
Sárgadinnye krémleves pirított mandulás habgaluskával. 2018-09-11 21:19:34
Hozzávalók: 1 sárgadinnye 4-5 ek barna cukor 2 cs vaníliás cukor 3 dl édes fehérbor 4 dl víz 1/2 cs vaníliás pudingpor 2 dl tejszín fahéj 3-4 db szegfűszeg reszelt narancshéj Egy edénybe elkezdem karamellizálni a barna cukrot, majd ha már eléggé folyós és nem túl barna, hozzáadom a felkockázott sárgadinnyét. (hirtelen elkezd sercegni és a cukor egy része m...
Epres-fekete szedres krémleves. 2018-09-11 21:17:08
Csakis annyit mondhatok, hogy nagyon finom! 30 dkg eper 30 dkg fekete szeder 1 cs vaníliás pudingpor 2 cs vaníliás cukor méz (v. cukor) 2 dl tejszín fahéj szegfűszeg reszelt narancshéj víz A szedret, és az epret alaposan megmosni, majd egy keveset félretenni belőle a tálaláshoz. Egy edénybe beletenni a maradék szedret és az epret, majd felönteni annyi...
Eper krémleves 2018-09-11 21:14:40
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg eper, 2 evőkanál cukor, fél citrom, 1 teáskanál vaj, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2 dl tejszín, 2 dl habtejszín, 4 dkg vágott mandula. Elkészítése: Az epret kicsumázzuk, megmossuk, szeletekre vágjuk, majd egy edénybe tesszük. Meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a vajat és rászórjuk a cukrot, pár percig dinszteljük, majd felöntjük 8 dl...
Rumos szilvakrémleves 2018-09-11 21:09:01
Hozzávalók: 1 kg szilva 1 citrom ami bió 4 dl joghurt 2 ek rum - aroma 8 db szegfűszeg barna cukor ízlés szerint 2 kk őrölt fahéj 1 ek liszt Elkészítés: A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromokat is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.